Het is alleen lekker als het eerlijk is

Onze slogan is bold, krachtig, sterk. Of hoe jij het ook wilt noemen. Dat is omdat wij als oprichters van poppysmic geen slappe hap willen verkopen. Yes, pun intended! Het begrip ‘eerlijk’ is vrij breed, want ‘eerlijk’ kan voor iedereen iets anders betekenen. Maar voor ons betekent het heel kort samengevat: eerlijk voor mensen, eerlijk voor dieren en eerlijk voor milieu.

Onze nieuwsbrief

Wil je als eerste​​​​​ op de hoogte zijn van de nieuwste co​​​​​llectie poppysmic chocolade en onze blogs?

envelope

Kinderen moeten geen chocola maken voor andere kinderen.

Eerlijk voor mensen

Wij kiezen voor cacao afkomstig van boeren die zich hebben aangesloten bij Cocoa Horizons Foundation. Cocoa Horizons Foundation is een non-profit die zich bezighoudt met drie belangrijke pijlers: productiviteit, milieu en gemeenschap. De cacaoboeren krijgen uitgebreide trainingen om hun productie, snoeitechnieken, schaduwcontrole en oogstmomenten te optimaliseren. Ook krijgen zij informatie over welke maatregelen zij kunnen treffen als gevolg van de klimaatveranderingen. Doordat de cacaoboeren duurzamer en effectiever produceren met deze kennis, hoeven hun kinderen niet mee te helpen. Cocoa Horizons verbiedt dan ook kinderarbeid. Ook richt deze foundation zich op het ’empoweren’ van vrouwen. En als ondernemende vrouw met een behoorlijk feministische kijk op het leven, kan ik dat alleen maar toejuichen! Eigenlijk is het te veel om op te noemen hoeveel Cocoa Horizons betekent voor boeren en hun gemeenschappen. Daarom hier in het kort een opsomming van de laatste ontwikkelingen:

 • 73,468 Cocoa Horizons boeren geregistreerd, van wie 11,534 vrouwelijke boeren zijn
 • 71,359 boeren getraind in goede landbouwpraktijken, ondernemingsschap en educatie
 • 10,012 leden van een boerengemeenschap hebben toegang tot productiviteitspakketten (coaching, gereedschap & zaailingen of financiën)
 • 560 plaatselijke professionals geaccrediteerd in ofwel snoeien, voeden of sproeien
 • 132 vrouwen zitten in bestuursfuncties in Cocoa Horizons Farmer Groups

Bekijk ook de korte video van Cocoa Horizons Foundation voor meer informatie.

Eerlijk voor dieren

poppysmic chocola is het bewijs dat heerlijke chocola zonder melk geproduceerd kan worden. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een diervriendelijke wereld. En eerlijk is voor ons ook een begrip dat samenkomt met de omgang van dieren. Laten wij even dieper duiken in de productie van melk. Op de website Melk, je kan zonder!, een initiatief van De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) kun je veel informatie vinden over de zuivelindustrie. Wist je bijvoorbeeld al dat kalfjes vrijwel meteen na de geboorte bij de moederkoe worden weggehaald? Het is begrijpelijk en hartverscheurend dat de moederkoeien hier nog lang verdriet om hebben. Ook kunnen koeien wel 20 jaar worden, maar na 5,5 jaar worden zij naar de slacht getransporteerd, omdat zij zijn uitgemolken. Dat kun je maar op één manier omschrijven: gebruikt en afgedankt. En als feminist en vrouw zijnde heb ik het meest verdriet over dat koeien kunstmatig worden geïnsemineerd tegen hun wil in. Ik denk dat er geen enkele vrouw in Nederland tegen haar wil in zwanger gemaakt wil worden om vervolgens haar borstvoeding onder dwang af te staan aan een wildvreemde! Om deze redenen kiezen wij ervoor om geen melk te gebruiken in onze chocolade, maar rijstpoeder. Eerlijk voor de dieren en net zo lekker! Ons gemiddelde van een 8 gegeven door het testpanel bewijst dat!

Ik wil geen verandering zien, ik wil er deel van uitmaken. Als ik een alledaags merk zou oprichten, dan had het geen toegevoegde waarde gehad voor mens, dier en milieu.
– Kayleigh Lee-On

Eerlijk voor milieu

Iedereen die ons kent weet dat wij duurzaam leven. Wij kiezen bewust om duurzaam te ondernemen, zodat onze wereld in de toekomst ook de wereld van iemand anders kan zijn. Duurzaamheid is heel breed en zit niet alleen in het product, maar in alles. Daarom hebben wij o.a.:
 • Visitekaartjes gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels)
 • Volledig composteerbaar en natuurlijk afbreekbaar opvulmateriaal voor de verzenddozen
 • Pakbonnen geprint op 100% gerecycled papier
 • Klimaatneutraal shoppen mogelijk gemaakt (zie Co2ok optie bij afrekenen)
 • Recyclebare verpakkingen
 • FSC gecertificeerde verzenddozen
 • Veganistische stickers

Bovendien is het gebruik van rijstpoeder in onze chocolade ook milieuvriendelijker dan melk. Koeien stoten namelijk meer methaangas uit dan de methaangas die vrijkomt tijdens de rijstbouw. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut zegt over de uitstoot van methaan door koeien: “Bij de vertering van voedsel in de pens van een koe komt methaan vrij. Hoe meer veeteelt, hoe meer methaangas”. In het TNO-rapport ‘Emissie van het broeikasgas methaan gerelateerd aan de olie- en gassector in Nederland met nadruk op exploratie en productie’ kun je meer informatie vinden over de methaanemissies per bron.

Alle bee(s)tjes helpen

We zijn ons ervan bewust dat het eten en produceren van eerlijke chocola niet de benoemde problemen, zoals milieuverontreiniging en het dierenleed achter melk gelijk zal verhelpen, maar wij zien iedere stap als een stap in de goede richting. Ook als duurzaam levensgenieters proberen wij duurzame keuzes te maken. Zo is onze woning volledig zelfvoorzienend qua warmte en hebben we in twee jaar tijd onze jaren 60 woning weten te tillen van energielabel D naar nieuwbouwniveau label A. Yes, wij zijn trots! En in onze vegan voeding en andere keuzes als consument denken wij aan het milieu, de dieren en natuurlijk de mens. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

op alle bestellingen vanaf €15

Vegan ingrediënten

omdat ieder leven telt

Duurzame webshop

want elke beslissing heeft effect

Makkelijk en veilig afrekenen

o.a. via iDeal en overboeking

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram