Vegan en duurzaam

Chocola moet niet alleen maar lekker zijn. Het moet ook eerlijk voor alles en iedereen zijn. Daarom is poppysmic chocolade vegan en duurzaam. Ook in de details.

Omdat ieder leven belangrijk is

Niet zomaar vegan

“Voor mij (Kayleigh, eigenaar) is veganisme geen trend. poppysmic gaat niet mee met de massa, omdat het goed is voor de winst en het imago. Nee. Ik ben vegan, omdat ieder leven belangrijk is. Ik pas dus mijn keuzes aan op deze levensstijl en in mijn werk. Dat betekent dat ik veganisme bij ieder detail meeneem. Zo hebben wij tijdelijke verpakkingen aan het begin van de lancering van de webshop. De stickers op deze tijdelijke verpakking zijn vegan. Dat geldt ook voor de permanente verpakking die binnenkort volgt. Deze verpakking is gedrukt met vegan inkt. Een zakenrelatie vroeg mij een keer: waarom ga je zo ver? Het antwoord is simpel: want alle details maken het groter geheel.” 

 

cacoa horizons eerlijke chocolade
Het is alleen lekker als het eerlijk is

Eerlijke cacao

Onze cacao komt van Cacoa Horizons* boeren. Cacoa Horizons zet zich in voor het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van cacaoboeren, hun families en gemeenschap. Dit gebeurt door cacaoboeren o.a. te leren welke maatregelen zij kunnen treffen om de effecten van klimaatverandering te beperken. Zij krijgen ook trainingen op het gebied van snoeitechnieken, schaduwcontrole, juiste momenten van oogsten en het behouden van vruchtbare grond. Cacao afkomstig van Cacoa Horizons boeren komt ook niet van beschermde natuurgebieden.

*Cacoa Horizons Foundation is een non-profit organisatie die gecontroleerd wordt door de Swiss Federal Foundation Supervisory Authority.

Niet alleen lekker, maar ook eerlijk

Geen kinderarbeid

Kinderen moeten geen chocolade maken voor kinderen. Daarom komt onze cacao van leveranciers die ‘The Child Labour Charter’ hebben ondertekend. Ook komt in de training aan de cacao gemeenschappen aan bod wat het belang van educatie is voor hun kinderen en wat de effecten van kinderarbeid zijn. Er worden daarna constructieve oplossingen ontwikkeld. En vooral het bieden van oplossingen aan deze cacaoboeren, is belangrijk. Want niet alleen het tegengaan van kinderarbeid is voldoende. Wij moeten ook hulp bieden bij oplossingen die dit mogelijk maken. 

Voor mens, dier en milieu

Duurzaam leven en ondernemen

Iedereen die ons kent weet dat wij duurzaam leven. Wij kiezen bewust om duurzaam te ondernemen, zodat onze wereld in de toekomst ook de wereld van iemand anders kan zijn. Duurzaamheid is heel breed en zit niet alleen in het product, maar in alles. Daarom hebben wij o.a.:

  • Visitekaartjes gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels)
  • Volledig composteerbaar en natuurlijk afbreekbaar opvulmateriaal voor de verzenddozen
  • Pakbonnen geprint op 100% gerecycled papier
  • Klimaatneutraal shoppen mogelijk gemaakt (zie Co2ok optie bij afrekenen)
  • Recyclebare verpakkingen
  • FSC gecertificeerde verzenddozen
Gratis verzending

op alle bestellingen vanaf €15

Vegan ingrediënten

omdat ieder leven telt

Duurzame webshop

want elke beslissing heeft effect

Makkelijk en veilig afrekenen

o.a. via iDeal en overboeking

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram